Transportbegeleiding

 

Tegenwoordig is geen enkele vrachtwagen meer veilig voor een overval, ook al zijn ze nog zo goed afgesloten en verzegeld. De chauffeur zal de vrachtwagen tijdens de rit een aantal keren moeten verlaten voor een pauze. De vrachtwagen blijft dan onbeheerd achter.

Wij kunnen ingehuurd worden om uw vrachtwagen te observeren door de vrachtwagen te volgen vanaf vertrek tot op de plaats van bestemming. Van te voren wordt er een route uitgestippeld en de knelpunten bekeken. Dit gebeurt altijd met 2 beambten aangevuld met eventueel 1 of meerdere diensthonden.

Het volgen van de vrachtwagen kan op 2 manieren gebeuren:

7

- of in een onopvallende auto

- of in onze eigen opvallende surveillance auto. U, als klant, kunt beslissen

Wanneer de chauffeur tijdens een pauze of bij een grensovergang de vrachtwagen moet verlaten, dan houden wij uw lading en wagen in de gaten. Wanneer we op de plaats van bestemming zijn, wachten wij totdat de vrachtwagen uitgeladen is en vertrekken dan weer naar huis.

Indien er weer een waardevolle lading mee teruggenomen wordt dan wachten wij hierop en gaat het weer op dezelfde manier huiswaarts. Tijdens een gesprek met de klant worden verdere afspraken gemaakt omtrent eventuele overnachtingen en andere specifieke zaken.