Evenementen

 

Het surveilleren tijdens evenementen begint al tijdens de werkzaamheden van het opbouwen en eindigt na het afbreken van podia en tenten. Vaak worden evenementen gehouden in openbare en in vrij of makkelijk toegankelijke gelegenheden, zoals bijv. parken of pleinen. Eventueel worden er wel omheiningen geplaatst maar dit houdt nieuwsgierigen niet altijd tegen en is niet voor 100% af te sluilten.

Het is dan ook aan te bevelen om bij de eerste aanvang beveiliging in te huren. Overdag kan dit volstaan met diverse beveiligingsbeambten zonder diensthond maar 's avonds en 's nachts is het aan te bevelen om er 1 of meerdere diensthonden bij te nemen.

Als de draaidatum van een evenement nadert staan er ook steeds meer waardevollere spullen in en om de tenten en podia. Verzekeringsmaatschappijen stellen vaak als eis dat de surveillance met diensthonden plaats vindt om het risico op diefstal te verminderen.

Tijdens het evenement kan men de zogenoemde hondengeleiders op de achtergrond houden. Ze lopen mee met de gewone beveiligingsbeambte. Bijvoorbeeld bij het toezicht houden op de Vip-ingang.

Indien mogelijk dient de beambte wel in de buurt van de auto te blijven zodat in geval van een calamiteit de hond ten alle tijden snel uit de auto gehaald kan worden en er geen tijd verloren gaat door het lopen naar de auto.

5